Uusimmat julkaisut

Visa Alla

Ajatushautomo Magma

Mikä on Magma?

Ajatushautomo Magma osallistuu yhteiskunnalliseen ja aatteelliseen keskusteluun ruotsin- ja kaksikielisyyden asemasta monikulttuurisessa Suomessa sekä analysoi ja välittää tietoa yhteiskunnan muutoksista. Ajatushautomo tekee selvityksiä, mielipidemittauksia, vaikutusarviointeja sekä riskianalyyseja päättäjien, tutkijoiden, median ja kiinnostuneen yleisön käyttöön.

Magma pyrkii ylläpitämään elävää, kriittistä ja ennakkoluulotonta keskustelua kaksikielisestä Suomesta. Se nojaa liberaaliin arvopohjaan, mutta on puoluepoliittisesti riippumaton. Luettelo ajatuspajan julkaisuusta löytyy tästä linkistä.  

Haluatko saada kutsuja Magman tilaisuuksiin? Lähetä meille viesti alla olevan lomakkeen kautta, niin lisäämme sinut sähköpostilistallemme.

Yhteistyöverkosto

Magma tekee yhteistyötä toisten ajatushautomoiden kanssa, niin Suomessa kuin muissa pohjoismaissa ja Euroopassa. Vuodesta 2012 Magma on ollut European Liberal Forumin (ELF) jäsen.

 

Rahoitus & hallitus

Ajatushautomon takana on rekisteröity yhdistys Finlands svenska tankesmedja Magma r.f. Sen toimintaa rahoittavat Svenska Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Föreningen Konstsamfundet, ja Stiftelsen Tre Smeder.
 
Ajatushautomon hallituksen muodostavat (2019) Håkan Mattlin (pj.), Elli Flén, Patrik Gayer, Mirjam Kalland, Michael Smirnoff, Peter Stenlund ja Johanna Vesikallio.

Henkilökunta ja yhteystiedot

Nils Erik Forsgård

FT, aatehistorian dosentti, Magman johtaja. Forsgård on työskennellyt vierailevana historian professorina sekä Humboldtin yliopistossa Berliinissä että Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut muun muassa kirjat Heartlands (om USA, 2007), Hemingway (2011), Ingens herre, ingens träl (om Anders Chydenius, 2014) ja Dagarnas skum (om Europa, 2015).

+358 (0)50 3386963
Mikko Majander

VTT, poliittisen historian dosentti, tutkija. Ennen Magmaa Majander on työskennellyt pitkään Helsingin yliopistossa sekä ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtajana. Hän on aktiivinen yhteiskuntakeskustelija, joka on julkaissut muun muassa kirjat Pohjoismaa vai kansandemokratia? (2004), Demokratiaa dollareilla (2007), Paasikivi, Kekkonen ja avaruuskoira (2010) ja Lukemisen hulluus (2014).

+358 (0)40 530 5489
Lia Markelin

PhD, tutkija. Vähemmistöpoliittisiin kysymyksiin keskittynyt Markelin on toiminut apulaisprofessorina Norjassa Koutokeinon Saamelaisessa korkeakoulussa sekä ruotsin- ja kaksikielisten korkeakoulujen koordinaattorina Helsingissä.

+358 (0)40 7251775
Lina Winqvist Normoyle (äitiysvapaalla 15.8.2023 ->)

on tiedottaja Magmassa. Winqvist Normoyle on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteen kandidaatti. Hän on aiemmin työskennellyt Svenska Ylessä viestinnän, sosialisen median ja uutisten parissa sekä Projekt Fredrikassa avoimen datan parissa.

+358 (0) 40 997710
Henrika Jakobsson

on Magman koordinaattori. Jakobsson on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti ja on aiemmin tehnyt media-alan töitä eri vammaisalan järjestöissä. Entinen näkövammaisten jäsenlehden päätoimittaja.

+358 40 7519639

Ota meihin yhteyttä

[ninja_form id=2]

Vill du få inbjudningar till våra evenemang? Lägg till dig på vår gästlista här.