Utmärkelse för Magma i prestigefylld tävling

Tankesmedjan Magma har rankats tvåa i sin klass vid den prestigefyllda tävlingen Think Tank of the Year som hölls i London på tisdagen. Magma delade andra platsen med den väletablerade och Brysselbaserade tankesmedjan Center for European Policy Studies. Segern gick till Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS) i Stockholm.

Tävlingen ordnas årligen av den brittiska tidskriften The Prospect. Bland jurymedlemmarna  i tävlingens olika kategorier fanns flera tunga europeiska och amerikanska opinionsbildare och redaktörer och politiker, bland dem den tidigare amerikanske presidenten Bill Clinton.

Forsgård glad över framgången

Magmas chef Nils Erik Forsgård fanns på plats och kommenterar:

- Konkurrensen var tuff och Magma är en ung och liten organisation, något som också framhölls vid prisutdelningen, säger Forsgård från London.

Han tillägger att alla de stora tankesmedjorna i Europa och i USA fanns med i tävlingen, och att exempelvis Washingtonbaserade Brookings Institution både vann och delade andra plats i andra kategorier. 

Rehn och Korkman bland tävlingsbidragen

 Magma deltog i tävlingen med fyra skrifter: seminarieskriften The Future of Europe (med bidrag bl. a. av Olli Rehn och Sixten Korkman), med Roger Wessmans pamflett Managing the Nokia shock, med Marcus Henricssons Magma-studie om framtida utmaningar och möjligheter för pensionärerna och med Nils Erik Forsgårds bok Ingens herre, ingens träl. Radikalen Anders Chydenius i 1700-talets Sverige och Finland.

"Magma was also picked out this year, a Finnish think tank that features in the Think Tank awards rankings for the first time, and which gathered plaudits for its work on social issues and economics. It also benefits from strong connections with other institutions across Europe, which gives its work an impressive sense of scope." 

Prospect Magazine, juni 2015 

Unknown.png