Kaisa Kepsu-Lescelius Magmas nya utredningsansvariga

Magma har utsett FM Kaisa Kepsu-Lescelius till ny utredningsansvarig. Hon tillträder tjänsten efter sommaren. Den blev ledig efter att Björn Sundell övergått till andra uppgifter. Tjänsten hade sökts av ett trettiotal personer.

Kaisa Kepsu-Lescelius kommer närmast från  Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, där hon är projektledare för verksamheten inom utbildning, forskning och näringsliv. Hon har också verkat som projektforskare och lektor vid Helsingfors universitet och slutför sin doktorsavhandling om finlandssvenska flyttningsrörelser.

- Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Magma-teamet och fortsätta arbetet med aktuella frågor som berör det svenska språket och minoriteterna i Finland.  Det är viktigt att föra fram forskningsresultat och information till debatten, säger Kaisa Kepsu-Lescelius.

På frågor svarar Magmas chef Nils Erik Forsgård, tfn 0503386963

Kaisa_Kepsu-Lecselius.jpg