Välkommen till Magmas diskussion på bokmässan

 

Varför väcker Finlands svenska historia så starka känslor?

Den som på finskt håll lyfter fram den svenska tiden i vårt lands historia och pekar på ett positivt historiskt arv får finna sig i hård kritik och hatbrev. Så gick det bland annat för producenterna till TV-serien "Suomi on ruotsalainen", Finland är svenskt. Vad beror de här negativa känslorna på och vad kunde göras?

Tankesmedjan Magma ordnar en diskussion om temat under årets bokmässa i Helsingfors fredagen den 25 oktober klockan 15.30 på Edith Södergran-scenen i Helsingfors mässcentrum.

I panelen sitter Marjo Vilkko, manusförfattare till serien "Suomi on ruotsalainen", författaren Herman Lindqvist, som just kommit ut med boken "När Finland var Sverige" och specialforskaren Pasi Saukkonen, docent vid Helsingfors universitet, som i våras gav ut boken "Erilaisuuksien Suomi" (Olikheternas Finland). Moderator: Björn Sundell från Magma.

Ingen anmälan behövs.

Kom till Edith Södergranscenen den 25.10. klockan 15.30!