Jag har sällan, kanske aldrig skrivit här ur ett politiskt perspektiv, och vill inte göra det idag heller. Men (alltid en MEN) igår läste jag igen att vår stadsminister Vanhanen sa att regeringen ska inom de närmaste dagarna se över lagstiftningen då det gäller utvisningsbeslut och överväga om den borde ändras. Naturligtvis detta uttalande baseras på den tragiska händelsen i Esbo.

Mig irriterar faktum att vår stadsminister inte har intresserat sig för invandrar frågor någonting nämnvärt förre tragedin i Esbo. Alla vi som har jobbat med integreringen och andra invandrar frågor vet det. Stöd från ”högre” ort kom alltid från minister Thors. Och vi alla är medvetna vilka smällar hon har fått.

Sociala media idag lever eget liv. Att kommentera anonymt, och bilda hatgrupper ute i cyberspace har blivit mycket vanligt. Men så länge jag viste att våra ministrar (jag säger våra för då är de folkets, inte partiets ministrar) var sakliga och såg till allas väl,var jag lugn. Om Vanhanen har kommit med det här förslaget förre tragedin, skulle jag förstå den! Jag skulle tänka ÄNTLIGEN har han åtminstone sett att det finns problem och kanske ska han nu också se till att vi får tillräckligt med medel att börja agera och hjälpa! Äntligen skulle migrations minister få lite feedback i sitt jobb!

Men nej, han var tvungen att komma med den här uttalande nu, efter tragedi i Esbo!

 De som är mot invandringen måste veta att invandrarna försvinner inte med hatgrupper som bildas överallt. Problemen med invandringen försvinner inte heller. Barn och kvinnomisshandeln försvinner inte om man bildar en hatgrupp mot en misshandlare.  Lika så försvinner inte politikerna som vi håller inte med, om vi skulle bilda en hatgrupp mot sådana…Problemen är till för att lösas. Enligt det som man läser nu i Vanhanens uttalande, drar man slutsats att problemen kommer att lösas om vi utvisar folk som kan göra skada här i Finland. Att samma människa kan döda i ett annat land bekommer inte oss, det är inte vårt problem, nej! För Finland är inte en del av den globala världen…

 Tänk om Vanhanen har kommit nu med ett förslag att regeringen ska se över vilka stödåtgärder finns för familjen, socialarbetarna, hälsovården och polisen när en människa är våldbenägen? Tänk om han kom med ett förslag om att Finland strävar efter nollan i statistiken när det gäller kvinnomisshandeln här i vårt land? Och tänk om han då, samtidigt kom med förslag att se över invandrar situation i Finland, även lagen om utvisning?

 Men nej, han var tvungen att agera ensidigt och sprida ännu mera missnöje hos de missnöjda, och öppnade dörren till de som alltid har grundat sin politik på främlingsfientlighet!