Ajatushautomo Magma

Magma on puoluepolitiikasta riippumaton ajatushautomo. Sen tehtävänä on tuoda uutta ajattelua keskusteluun kaksikielisyyden ja ruotsin kielen merkityksestä kansallisen identiteetin kannalta.

Magma tekee analyysejä ja tutkimuksia liittyen yhteiskunnan muutokseen ja vähemmistöjen toimintamahdollisuuksiin. Kaikki tutkimukset esitellään ajatushautomon kotisivulla www.magma.fi,  josta löytyy myös artikkeleita, kolumneja ja ajankohtaista keskustelua useilla kielillä. Magma kuuluu liberaalien eurooppalaisten ajatushautomoiden verkostoon nimeltään ELF, European Liberal Forum.


Viimeisimmät artikkelit suomeksi

Saamelaiset, uhattu kansa?

Saamelaisten oikeudet toteutuvat tänä päivänä puutteellisesti, todetaan Ajatushautomo Magman raportissa Suomen saamelaispolitiikasta. Eduskunta on viime vuosina tehnyt monia päätöksiä Saamelaiskäräjien kanssa solmittujen sopimusten ja kansainvälisen lainsäädännön vastaisesti.

Onnistunut kotoutuminen vaatii kaikkien panostuksen

7 sep 2016 | Saara Kuittinen
Pakolaiset ja maahanmuutto ovat mahdollisuus yhteiskunnallemme – mikäli vain annamme maahamme tulijoille mahdollisuuden uuden elämän rakentamiseen.

Maahanmuutto ei aina ole valinta, mutta asenne on

29 aug 2016 | Lara Anastasiou
Jos jo kuusi vuotta sitten on keskustelu siitä, että maahanmuuttopolitiikkaamme on selkeytettävä, miksei kukaan ole tehnyt mitään?